DESCOPERIRI, INVENTII


Măsurarea glicemiei la diabetici. Plasturele care monitorizează nivelul glucozei prin transpirație

Măsurarea glicemiei la diabetici se face de obicei prin înțeparea degetului, cu ajutorul unui aparat special. Recent însă, cercetătorii au inventat un plasture care poate monitoriza glicemia prin analizarea transpirației.

De mulți ani, cercetătorii caută noi metode pentru măsurarea glicemiei la diabetici. Pacienții au de suferit din cauza înțepăturilor zilnice, care sunt obligatorii pentru a evita complicațiile diabetului.

Din fericire, cercetătorii coreeni au găsit o soluție inedită pentru măsurarea glicemiei la diabetici. O echipă condusă de Dae-Hyeong Kim, de la Institute for Basic Science din Seul, Coreea de Sud, a inventat un plasture dual, ideal pentru diabetici.

Citește și: Tabele cu glicemia normală la adulți, copii, adolescenți și gravide cu diabet

Plasturele poate măsura valorile zahărului din sânge și totodată asigură tratamentul necesar pentru scăderea glicemiei, când este nevoie, scrie publicația Popular Science. Informații despre acest dispozitiv ingenios au fost publicate în jurnalul de profil Nature Nanotechnology.

Măsurarea glicemiei la diabetici. Cum funcționează plasturele

Plasturele iventat de echipa lui Kim este realizat din grafen, un material foarte flexibil și rezistent, obținut din atomi de carbon. Pentru a crește gradul de sensibilitate al grafenului, care să poată detecta imediat schimbările glicemiei, cercetătorii au adăugat particule de aur.

Acest plasture se fixează pe braț și analizează transpirația eliberată prin piele. Senzorii din plasture vor detecta foarte ușor orice schimbare din pH-ul transpirației și din temperatura pielii, semne care indică o creștere a glicemiei.



Dacă senzorii observă creșterea nivelului de zahăr din sânge, plasturele se va încălzi puțin pentru a dizolva învelișul, eliberând astfel micro-ace care vor administra imediat metformină. Injecția adminstrată de aceste ace minuscule nu se va simți aproape deloc. Valorile glicemiei, monitorizate permanent de senzori, sunt transmise wireless spre un dispozitiv mobil, pentru a fi citite de utilizator.

Plasturele trebuie să treacă numeroase teste

Măsurarea glicemiei la diabetici cu ajutorul acestui plasture deosebit îi poate ajuta să-și controleze mai bine nivelul glicemiei, pe întreaga durată a zilei. Plasturele a fost testat deocamdată doar pe cobai și pe doi voluntari umani. Este nevoie însă de mai multe teste pe subiecți umani, iar cercetătorii trebuie să regleze corect doza de medicamente.

Te-ar putea interesa și: Senzori pentru monitorizarea glicemiei: dispozitive utile bolnavilor de diabet

Din păcate, mai este drum lung până când plasturele va fi disponibil pe piață. El trebuie să treacă de multe alte teste. De exemplu, cercetătorii trebuie să demonstreze că dispozitivul va rezista în cazul unei transpirații abundente a pielii.

De asemenea, doza necesară de metformină va trebui să fie administrată printr-un număr redus de micro-ace, astfel plasturele ar deveni prea mare și greu de utilizat. Dacă inventatorii plasturelui dual vor treace cu bine peste toate aceste teste, atunci invenția lor va schimba radical măsurarea glicemiei la diabetici.

Israelienii au creat insulină orală pentru a ajuta milioane de diabetici la nivel mondial

Israelienii au creat insulină orală pentru a ajuta milioane de diabetici la nivel mondial

Insulina orala: o solutie din Israel pentru diabetici la nivel mondial

În lume există aproximativ 500 de milioane de pacienți cu diabet zaharat. Una dintre principalele probleme cu care se confruntă în viața de zi cu zi este injectarea de insulină. O companie israeliană va dezvolta o soluție care să-i îmbunătățească în mod semnificativ calitatea vieții.

Oramed Pharmaceuticals a fost fondată în 2006 și este unul dintre liderii din lume în domeniul tehnologiei pentru a dezvolta soluții orale pentru medicamentele consumate în prezent prin injectare. Compania a reusit sa dezvolte o capsula inovatoare orala inovatoare, care este in prezent in studii avansate clinice pentru a primi aprobarea FDA.

Dezvoltarea a fost posibilă de către Miriam Kidron și fiul său Nadav, care a înființat compania. "În prima zi în care insulina a fost injectată, oamenii au încercat să găsească cum să pună insulina într-o pastilă", spune Nadav. Tehnologia Oramed ne permite să depășim obstacolele tehnice pentru a obține acele injecții, peptide, oral. "

Dr. Roy Eldor, director al unității de diabet la Centrul Medical din Sourasky, a vorbit despre efectele observate până acum cu această tehnologie: "Cu capsulele Oramed am văzut cu adevărat eficiență în reducerea glicemiei fără a observa o creștere a evenimentelor hipoglicemic, așa că vorbim de o insulină mai sigură. "

Aurora Israel


Insulina orală se apropie

Timp de decenii, cercetătorii din întreaga lume au fost determinați să găsească o cale de administrare eficientă a insulinei orale la pacienții cu diabet zaharat, evitând astfel injecțiile enervante.

Acum, acest tratament avangardist este mai aproape de a fi o realitate, în mâinile oamenilor de știință ai companiei farmaceutice Oramed, care a efectuat studii clinice la om pentru a testa eficacitatea insulinei lor orale înainte de trecerea la etapele finale de testare și înregistrări care ar putea aduce tratamentul pe piață în câțiva ani.

Insulina orală este considerată graiul sfânt al tratamentului diabetului zaharat, iar mulți oameni de știință încearcă și nu reușesc din nou și din nou în misiunea lor de a produce un medicament eficient. Marea provocare este de a preveni acidul gastric de la degradarea proteinei înainte de a putea trece în intestin pentru absorbție.

Marele avantaj al Oramed a fost crearea nu numai a unei acoperiri de capsulă sensibilă la pH (aciditate) care protejează medicamentul până când ajunge la intestinul subțire, dar au reușit, de asemenea, să îmbunătățească capacitatea insulinei de a traversa membrana intestinală și să intre Bine în sânge.

Acest medicament pe cale orală sa dovedit eficace în "faza 1" și în mai multe studii de fază 2 privind siguranța, cerute de agențiile internaționale care reglementează industria farmaceutică și au confirmat că reduc statistic nivelurile de glucoză din sânge în mod semnificativ.

"Acesta este cel mai important studiu al nostru până în prezent", spune Nadav Kidron, CEO Oramed. In termen de un an, vom sti mai bine potentialul de medicamente noastre de a controla si de a mentine nivelurile de glucoza din sange si vom avea mai multe dovezi ale beneficiile pe termen lung de a lua o pastila orala fata de o injectie, a adaugat el.

Furnizarea de insulină pentru pastile ar transforma tratamentul pentru milioane de oameni cu diabet zaharat. În plus față de eliminarea sarcinii injecțiilor și monitorizării constante a sângelui, administrarea orală a insulinei asigură organismul într-un mod în care acele nu pot.

Un dispozitiv medical implantat sub piele ar putea vindeca diabetul

De dimensiunea unui card de credit, acest dispozitiv, asemănător cu o punguță, conține celule care produc insulină. După ce este implantat sub piele, în jurul lui se dezvoltă vase de sânge, iar celulele din interior se maturizează. Astfel, în scurt timp implantul devine asemeni unui organ funcțional, care produce insulină și echilibrează nivelul glicemiei.

Cercetătorii de la compania americană Sernova, care au dezvoltat acest dispozitiv medical, au început deja testarea lui pe pacienți cu diabet tip 1. Sistemul numit Cell Pouch ("Punguța cu Celule") este menit să trateze cauza diabetului, nu doar să elimine simptomele, așa cum fac în prezent injecțiile cu insulină sau pompele de insulină.

Astfel, dacă metoda va funcționa cu adevărat, în curând vom putea vorbi de vindecarea diabetului, pentru că implantul va prelua funcția pancreasului, care, în cazul diabeticilor, nu mai produce insulină. Testele făcute pe animale au dat rezultate foarte bune. Un studiu realizat de Universitatea Alberta din Canada, în 2011, a demonstrat că după 100 de zile de la implantarea punguței cobaii cu diabet nu au mai avut nevoie de insulină.

Implantul este realizat dintr-un polimer special, care nu este distrus de corp, ci se integrează natural și nu provoacă efecte adverse. Procedura este destul de simplă și presupune două intervenții.

Mai întâi, sub anestezie generală, punguța este implantată sub pielea abdomenului. Timp de trei săptămâni, vasele de sânge au timp să se dezvolte, iar țesutul din jur acoperă acest dispozitiv medical.

În cadrul celei de a doua intervenții, medicii vor injecta în micile tuburi ale punguței mii de celule care produc insulină, preluate de la un donator. Datorită vaselor de sânge care s-au format deja în jurul lor, aceste celule vor începe imediat să se dezvolte și să preia funcția pancreasului.

În cadrul unui studiu care va începe curând, cercetătorii de la Universitatea din Chicago vor testa implantul pe 7 pacienți cu diabet tip 1. Apoi, vor monitoriza timp de 1 an nivelul glicemiei, cantitatea de insulină produsă și eventualele efecte adverse.

Noul dispozitiv medical inventat de Sernova poate fi folosit și pentru alte boli grave, nu doar pentru diabet. Astfel, implantul ar putea fi util și pentru a trata afecțiuni cronice precum hemofilia sau Parkinson. În aceste cazuri, implantul nu va conține celule care produc insulină, ci unele care furnizează dopamină sau proteina Factor VIII, (esențială pentru coagularea sângelui) care le lipsește celor care suferă de hemofilie.

Sursa: Daily Mail

Cercetatorii au inventat capsula cu insulina, pentru tratarea diabetului

Sursa medicala: Massachusetts Institute of Technology, Medic citat: Robert Langer, MIT

On feb. 21, 2019

Sute de milioane de oameni din intreaga lume, care sufera de diabet, au nevoie de injectii zilnice cu insulina. Din fericire, aceste injectii ar putea fi inlocuite pe viitor cu o capsula cu insulina.

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology au inventat o capsulă cu insulină, care liberează treptat substanța, direct în stomac, cu ajutorul unui ac integrat. Capsula inteligentă se numește SOMA (self-orienting millimeter-scale applicator) și ar putea înlocui cu succes injecțiile cu insulină.

"Cred că acest nou tip de capsulă îi va putea ajuta pe diabeticii care au nevoie zilnic de injecții", a declarat Robert Langer, autorului studiului, profesor la MIT.

Forma specială a capsulei o face să stea permanent în poziție verticală și să fie mereu în contact cu mucoasa stomacului. Capsula este inspirată de forma unei carapace de broască țestoasă, recunosc inventatorii ei. Datorită acestei forme, capsula se poate redresa și astfel va ajunge mereu în poziția corectă. Capsula conține același tip de insulină ca un kit obișnuit de injecții.

După ce este ingerată, apa dizolvă discul de zahăr care protejează capsula și astfel eliberează un mic ac prin care se va administra insulină. După ce se fixează bine pe mucoasa stomacului, în poziție verticală, capsula eliberează treptat, pe parcursul unei ore, întreaga cantitate de insulină, care este injectată în stomac. Pacientul nu simte nimic, pentru că în mucoasa stomacului nu există receptori pentru durere. Apoi capsula este eliminată prin tractul digestiv.

Noua metodă a fost testată cu succes pe animale, fiind administrate doze de câte 300 micrograme de insulină într-o capsulă.

La nivel mondial, peste 415 milioane de oameni suferă de diabet zaharat. Organismul lor nu poate produce o cantitate suficientă de insulină sau nu o poate procesa corect. Astfel, apare un nivel ridicat al glicemiei, care poate duce la complicații grave și chiar la moarte.

Pentru cei mai mulți diabetici, singura soluție pentru a controla nivelul glicemiei este injectarea cu insulină, chiar și de mai multe ori pe zi. De aceea, cercetătorii caută de mult timp o soluție prin care insulina să poată fi administrată oral. Dar până acum acest lucru nu era posibil, din cauza că moleculele de insulină, care au o dimensiune mai mare, nu pot fi asimilate prin pereții stomacului. Această problemă a fost acum rezolvată, datorită noii capsule inteligente, care injectează insulina direct în stomac.

Surse: Tech Crunch, MIT News

Pastila cu insulină este de zeci de ani "Sfântul Graal" pentru tratamentul diabetului. Până acum nimeni nu a reușit să inveneteze o formulă eficientă. Cea mai mare problemă o reprezintă aciditatea din stomac, care distruge substanța înainte ca aceasta să aibă timp să ajungă în intestin, pentru a fi asimilată.

Compania americană Oramed este însă la un pas de această realizare epocală. Capsula cu insulină pe care o produce a trecut deja primele două faze de testare, ajungând acum în faza finală de studiu clinic 2b, la care vor participa 240 de voluntari umani care suferă de diabet.

Capsula este rezistentă la acidul din stomac, astfel încât insulina ajunge în siguranță în intestinul subțire. În plus, medicamentul mărește abilitatea insulinei de a penetra peretele intestinului, astfel încât ajunge se asimilează mult mai repede.

În cadrul primelor faze de testare, medicamentul oral s-a dovedit eficient, asigurând o scădere semnificativă a glicemiei, într-o perioadă de 28 de zile de administrare. Noua fază de teste va monitoriza eficiența pastilei pe durata a 90 de zile de tratament.

treacă prin sânge.

Etapa finala de testare a fost aprobată de FDA la finalul anului trecut. Studiul s-ar putea încheia în 2019-2020.

Vestea și mai bună este că nu doar Oramed caută să producă insulină orală. În această perioadă mai multe companii caută soluții similare, prin urmare anii care vin ar putea să ne ofere în sfârșit tratamentul mult visat de diabetici: insulina administrată oral.

Sursa: New Atlas, Oramed

Senzor integrat în carcasa telefonului pentru analiza glicemiei


Cercetătorii din cadrul Universității din California, San Diego, au creat o carcasă de telefon cu senzor inteligent care poate înlocui kit-ul de măsurare a glicemiei pentru diabetici

Carcasa poartă numele de GPhone, și este un prototip printat 3D ce se fixează la telefon, alimentată de la bateria acestuia. Într-un colț al carcasei este un senzor reutilizabil, conectat la un circuit printat, iar în alt capăt este un stilou injector detașabil dotat cu un suport de unică folosință.

Monitorizarea glicemiei poate fi o povară pentru bolnavii de diabet, un motiv fiind acela că trebuie să aibă în permanență kit-ul de monitorizare la ei. Noul dispozitiv integrat vine în ajutorul diabeticilor, eliminând nevoia de a avea la ei în permanență dispozitivul pentru monitorizarea glicemiei.

Dispozitivul GPhone este un sistem precis de monitorizare a glucozei, portabil, dezvoltat de Patrick Mercier, profesor de inginerie electrică și computerizată, Joseph Wang, profesor nanoinginer din cadrul UC San Diego Jacobs School of Engineering și echipa lor. Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Biosensors and Bioelectronics.

Pentru a măsura glicemia cu ajutorul noului sistem, utilizatorul fixează un suport de unică folosință pe senzor cu ajutorul stiloului injector, activând senzorul. Ulterior, se pune o probă de sânge deasupra. Senzorul măsoară concentrația glucozei din sânge, iar apoi transmite datele prin Bluetooth către aplicația Android care afișează numerele pe ecranul smartphone-ului. Testul durează aproximativ 20 secunde. La final, suportul utilizat este aruncat, dezactivându-se automat senzorul la ridicarea suportului, până la următoarea utilizare. Circuitul printat permite ca întregul sistem să fie alimentat de la bateria telefonului.

Suporturile de unică folosință conțin o enzimă numită glucozoxidaza care reacționează cu glucoza din sânge. Reacția declanșează un semnal electric care poate fi măsurat de electrozii senzorului. Cu cât concentrația glucozei este mai mare, cu atât semnalul este mai puternic.

Un aspect inovator al dispozitivului este că senzorul este reutilizabil. Sistemul este versatil și va putea fi adaptat și pentru a detecta alte substanțe din sânge.

GLUCOTRACK

După ce obţinut avizul Comunităţii Europene, compania israeliană Integrity Applications a demarat, recent, procedurile legale pentru a obţine avizul FDA necesar în vederea comercializării în Statele Unite a dispozitivului produs de ei, Gluckotrack, dispozitiv creat pentru măsurarea glicemiei fără înţepătură.

GlucoTrack îi permite utilizatorului să monitorizeze nivelul glucozei în sânge fără să fie însănevoie să-şi recolteze sânge. Utilizatorul poartă un clip pe ureche iar dispozitivul foloseşteo combinaţie de senzori pentru a determina nivelul glicemiei. Datele culese de clip sunttransmise apoi unui alt dispozitiv de dimensiunea unui smartphone. GlucoTrack trebuie calibrat la fiecare 6 luni, procedeu ce implică totuşi recoltarea de sânge.

"GluckoTrack realizează simultan 3 măsurători independente folosind tehnologia termică, tehnologia cu ultrasunete şi pe cea electromagnetica" se explică pe site-ul producătorului. "Rezultatele sunt interpretate, folosind un algoritm patentat, care permite apoi afişareacitirii pe un touchscreen color. Rezultatul este anunţat şi vocal, dispozitivul putând fi astfel utilizat şi de către nevăzători".

Dispozitivul este deja comercializat în câteva ţări şi, potrivit declaraţiilor Integrity Applications, compania este în discuţii avansate cu un mare spital şi cu o universitate din Statele Unite pentru a realiza testele clinice necesare pentru obţinerea avizului FDA.

Integrity Applications este o companie listată la bursă şi care a strâns fonduri de aproape 22.6 milioane USD.

Măsurarea glicemiei fără înţepătură este o provocare foarte tentantă dar descurajantă şi se aşteaptă încă o metodă simplă şi precisă în ciuda faptului că au existat mai multe tentative.

Probabil cea mai celebra metodă studiată în acest moment este cea a parteneriatului Google - Novartis care dezvoltă împreună nişte lentile de contact capabile să măsoare nivelul glucozei. O altă încercare de astfel de lentile de contact vine din partea unui startup numit Madella Health. În acelaşi timp s-a mai anunţat şi că Sano Intelligence a strâns 10.25 milioane USD pentru dezvoltarea unui dispozitiv de măsurare a glicemiei destinat welness-ului, în general, mai degrabă decât diabeticilor, în particular.

TATUAJ BIOSENSIBIL

"Tatuajul" se numește DermalAbyss

https://www.youtube.com/watch?v=rZ4L08XpMYU  

Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat un nou dispozitiv de măsurare a glicemiei. Este vorba de un un "tatuaj" ce funcţionează pe aceleaşi principii ca şi dispozitivul clasic. Spre deosebire de dispozitivul clasic, "tatuajul" măsoară glicemia direct din piele, procedeul fiind nedureros.

Diabetul este o boală incurabilă, dar care nu ucide dacă este ţinută sub control. Pentru asta, persoanele diagnosticate cu aceasta boală trebuie să îşi monitorizeze glicemia şi să îşi administreze insulină, în cazul în care sunt insulino-dependenţi.

Pentru diabetici monitorizarea glicemiei poate fi un proces destul de traumatizant, deoarece asta presupune înţeparea cu un ac într-un deget şi scurgerea unei picături de sânge într-un aparat care măsoară automat nivelul de zahăr din sânge.

Un grup de cercetători de la Universitatea din San Diego speră ca în viitorul apropiat să vină în sprijinul sutelor de milioane de diabetici de la nivelul întregii lumi cu un nou dispozitiv de măsurare a glicemiei, notează Play Tech. Este vorba de un "tatuaj" ce are funcţionalitatea identică cu cea a unui aparat de măsurare a glicemiei, dar care nu presupune scurgerea niciunei picături de sânge.

Marea diferenţă dintre acest sistem inovativ şi metoda clasică este că nu doare deloc.

Pentru a obţine noul dispozitiv, cercetătorii au imprimat electrozi pe o folie de tatuaj temporar şi i-au împerecheat cu un senzor special. Cum funcţionează? Imediat după ce aţi mâncat, electrozii generează un curent pe o perioadă de aproximativ 10 minute capabili să extragă glucoza prin piele transportată de ioni de sodiu. Prin măsurarea puterii sarcinii acestor ioni pozitivi de sodiu, senzorii pot estima nivelul de glucoză al persoanei.

Noul tatuaj ilustrat mai sus a fost deja testat pe mai multe persoane, iar rezultatele obţinute au fost unele foarte bune. Deşi se mai lucrează în continuare la perfecţionarea noului dispozitiv de măsurare a glicemiei, oamenii de ştiinţă sunt optimişti că în viitorul apropiat vor reuşi să scoată pe piaţă acest "tatuaj", care pentru câţiva cenţi va salva vieţile a sute de milioane de persoane diagnosticate cu diabet.

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că, la nivel global, 390 de milioane de persoane suferă de diabet.

Cerneala, numită DermalAbyss, nu este disponibilă momentan pentru accesul public, fiind testată momentan doar pe pielea porcină.

Tatuajul poate monitoriza și nivelul pH-ului, al sodiului şi al concentraţiei de glucoză. Atunci când nivelul glucozei este prea mare, tatuajul îşi schimbă culoarea în maro, in verde atunci cand este prezent prea mult sodiu, iar movul şi rozul indică schimbări ale pH-ului.

În plus, tatuajul poate fi realizat în orice formă dorită de pacient. 

FreeStyle Libre, gadgetul care ajuta diabeticii

Diabetul zaharat este una dintre cele mai grele boli existente. Chiar daca poate fi tinuta sub control, aceasta boala iti schimba total viata si poate deveni in timp un chin. Din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu diabet zaharat si numarul victimelor produse de aceasta malarie creste in fiecare an.

Un pacient care sufera de diabet zaharat trebuie sa isi verifice glicemia constant si sa faca injectii cu insulina regulat pentru a-si tine stare de sanatate sub control. Daca daca iau prea multa insulina, nivelul de zahar din sange poate scadea, deci pacientul va suferi de hipoglicemie. Sunt cazuri in care diabeticii trebuie sa faca injectii cu insulina inclusiv noaptea, lucru extrem de deranjant si obositor.

Pentru a evita starea de hipoglicemie, care poate provoca boli de rinichi si probleme cardiovasculare, diabeticii trebuie sa evite, chiar sa isi scoata din alimentatie, alimentele ce contin glucide si sa aiba un regim alimentar extrem de sever. Pentru a-i ajuta sa isi tina nivelul de glicemie sub control permanent, cu usurinta, un nou dispozitiv de monitorizare a zaharului din sange s-a lansat.

FreeStyle Libre este un gadget care ofera un mod rapid pentru a verificarea nivelul de glucoza, aratand si daca zaharul din sange este in crestere sau in scadere. Un senzor de plastic mic, care trebuie inlocuit o data la doua saptamani, este pus in partea superioara a bratului, avand o sonda mic de perforare a pielii. Un ecran portabil afiseaza datele, iar pacientul nici macar nu trebuie sa isi scoata hainele. De asemenea, rezultatele pot fi inregistrate in baza de date, formandu-se grafice si diagrame care arata evolutia pacientului pe o perioada de timp.

FreeStyle Libre nu este primul dispozitiv care poate oferi astfel de informatii detaliate si instante, dar este cel mai ieftin, mai simplu de utilizat si cel mai putin deranjant. Pretul acestui gadget este de 12500 RON pe un an intreg, incluzand schimbarea senzorului de doua ori pe luna.

Alternative la FreeStyle Libre pe piata din Romania

Din pacate acest produs nu se gaseste momentan spre achizitionare in Romania asa ca ne-am gandit sa venim cu cateva sugestii menite sa va ajute in masurarea glicemiei, aparte la fel de performante si care ofera rezultate de calitate superioara cu costuri mult mai mici decat cele ale senzorilor FreeStyle Libre.

Brățară pentru diabetici. Gadgetul care măsoară glicemia fără înțepătură


O nouă brățară pentru diabetici se va adăuga în curând gadgeturilor portabile care monitorizează nivelul glicemiei, fără înțepătură. Brățările K'track sunt utile atât sportivilor, cât și bolnavilor de diabet, care trebuie să știe permanent care este nivelul glucozei din sânge.


Dacă ai nevoie de un dispozitiv portabil pentru măsurarea fără înțepătură a glicemiei, brățara K'track Glucose poate fi o alegere inspirată. Noul gadget realizat de compania Pkvitality a fost prezentat în cadrul marelui târg internațional de electronice de la Las Vegas, CES 2017.

Potrivit publicației Live Science, care scrie despre acest nou produs, dispozitivul va costa aproximativ 149 de dolari, iar senzorul, care trebuie înlocuit la fiecare 30 de zile, se va vinde separat, pentru 99 de dolari.

Montată la încheietura mâinii, brățara practic "gustă" pielea de sub ea și analizează nivelul glicemiei prin testarea fluidelor corporale din epidermă.

Citește și: Glucometru fără înțepătură pentru copii: FreeStyle Libre

Dispozitivul revoluționar poate înlocui cu succes analiza glicemiei prin înțepătura în deget, dar și benzile de testare folosite în monitorizarea clasică. Senzorul analizează nivelul glucozei folosind fluidele din epidermă, nu sângele. Rezultatele sunt însă la fel de precise.

Cum funcționează această brățară pentru diabetici

Cum poate acest gadget să "guste" pielea? Dispozitivul atașat pe încheietura mâinii va introduce sub piele câteva ace minuscule, mai subțiri de un milimetru, care perforează numai stratul superior al epidermei. De sub piele, micuțele ace absord fluidele interstițiale, care sunt apoi trimise printr-o pompă spre senzorii SkinTaste, care măsoară glicemia.

Brățara poate fi folosită împreună cu aplicația K'track, care este disponibilă pentru Android și iOS. În acest fel, vei putea păstra o evidență utilă a evoluției glicemiei în decursul timpului.

Terapia cu celule stem - o posibila vindecare pentru diabet https://www.stemsure.ro/terapia-cu-celule-stem-o-posibila-vindecare-pentru-diabet/

Diabetul zaharat tip 1 este o boala cronica autoimuna multifactoriala, care implica distructia progresiva a celulelor β pancreatice si are ca rezultat diminuarea pana la pierderea productiei si secretiei de insulina. Tratamentul clasic folosit astazi pentru aceasta boala consta din prevenirea sau oprirea debutului si progresiei autoimunitatii, oprirea distructiei celulelor β pancreatice si restabilirea echilibrului glicemic si imun.

In ciuda rezultatelor promitatoare obtinute prin transplantul de insule pancreatice sau avansurilor inregistrate in terapia imunomodulatoare, tratamentul acestei boli este departe de a fi satisfacator si inca exista necesitatea imperioasa de a identifica o strategie de inlocuire eficienta a celulelor afectate pentru a putea vorbi de vindecarea diabetului zaharat tip 1.

Terapia cu celule stem ofera o solutie pentru dificultatile pe care le implica transplantul insulelor pancreatice. Potentialul regenerativ al celulelor stem poate fi valorificat prin faptul ca ar constitui un depozit cu auto-regenerare constanta de celule pancreatice producatoare de insulina ca raspuns la stimularea glucozei. Proprietatile imunomodulatoare ar putea fi utile in prevenirea, oprirea sau chiar inversarea reactiilor de autoimunitate, ameliorarea reactiei de reject de grefa, si prevenirea recurentei bolii.

Se poate discuta de potentialul terapeutic al celulelor stem derivate dintr-o multitudine de surse in tratarea si vindecarea diabetului zaharat tip 1: spre exemplu celule stem embrionare, celule stem pluripotente induse, celule stem hematopoietice recoltate din maduva osoasa, celule stem mezenchimale multipotente recoltate fie din maduva, fie din cordonul ombilical, fie din tesutul adipos.

Un alt subiect foarte discutat de catre oamenii de stiinta astazi este beneficiul pe care il aduce o abordare combinata a strategiilor terapeutice, cu scopul de a obtine o transplantare cu succes a celulelor stem. Spre exemplu se vorbeste de un tratament combinat intre transplantul celulelor stem si transplantul de insule pancreatice, sau administrarea de medicamente imunomodulatoare, sau chiar tehnici de bioinginerie.

Ca si concluzie, in ultimul timp tratamentele cu celule stem pentru vindecarea diabetului zaharat tip 1 par extrem de promitatoare. Sunt de asteptat si alte rezultate ale studiilor in curs de desfasurare in lume, asa incat medicii sa ajunga la o concluzie general valabila cu privire la importanta celulelor stem pentru vindecarea diabetului tip 1.

Diabeticii sunt salvați: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului

De dimensiunea unui card de credit, acest dispozitiv, asemănător cu o punguță, conține celule care produc insulină. După ce este implantat sub piele, în jurul lui se dezvoltă vase de sânge, iar celulele din interior se maturizează. Astfel, în scurt timp implantul devine asemănător unui organ funcțional, care produce insulină și echilibrează nivelul glicemiei, potrivit ehealthromania.com.

Cercetătorii americani au început deja testarea lui pe pacienți cu diabet tip 1. Sistemul Cell Pouch ("Punguța cu Celule") este menit să trateze cauza diabetului, nu doar să elimine simptomele, așa cum fac în prezent injecțiile cu insulină sau pompele de insulină.

Rezultate promițătoare în tratarea diabetului

Astfel, dacă metoda va funcționa cu adevărat, în curând vom putea vorbi de vindecarea diabetului, pentru că implantul va prelua funcția pancreasului, care, în cazul diabeticilor, nu mai produce insulină. Testele făcute pe animale au dat rezultate foarte bune. Un studiu realizat de Universitatea Alberta din Canada, în 2011, a demonstrat că după 100 de zile de la implantarea punguței cobaii cu diabet nu au mai avut nevoie de insulină.

Implantul este realizat dintr-un polimer special, care nu este distrus de corp, ci se integrează natural și nu provoacă efecte adverse. Procedura este destul de simplă și presupune două intervenții.

Diabet. Cum se implantează dispozitivul Cell Pouch

Mai întâi, sub anestezie generală, punguța este implantată sub pielea abdomenului. Timp de trei săptămâni, vasele de sânge au timp să se dezvolte, iar țesutul din jur acoperă acest dispozitiv medical.

În cadrul celei de a doua intervenții, medicii vor injecta în micile tuburi ale punguței mii de celule care produc insulină, preluate de la un donator. Datorită vaselor de sânge care s-au format deja în jurul lor, aceste celule vor începe imediat să se dezvolte și să preia funcția pancreasului.

În cadrul unui studiu care va începe curând, cercetătorii de la Universitatea din Chicago vor testa implantul pe 7 pacienți cu diabet tip 1. Apoi, vor monitoriza timp de 1 an nivelul glicemiei, cantitatea de insulină produsă și eventualele efecte adverse.

n Marea Britanie a fost lansat un trial clinic pentru un nou tratament al diabetului de tip I
11 septembrie 2018
În Cardiff, Marea Britanie, a fost lansat un studiu clinic de referință pentru prevenirea și gestionarea diabetului zaharat de tip 1. Unitatea de Cercetare Clinică din Cardiff și Vale University Health Board au administrat unui prim pacient diabetic un nou medicament experimental (a cărui nume n-a fost precizat) și al cărui obiectiv este să contribuie la regenerarea celulelor beta-pancreatice, producătoare de insulină, care sunt pierdute la pacienții diabetici.
Diabetul zaharat tip 1 este o afecțiune gravă în care nivelul glucozei din sânge este prea mare deoarece organismul nu poate produce un hormon numit insulină. Cei cu diabet de tip 1 sunt dependenți de insulină iar dacă acest studiu clinic va avea rezultatele scontate, regenerarea celulelor beta-pancreatice poate însemna că cei cu diabet zaharat de tip 1 devin mult mai puțin dependenți de injecțiile cu insulină. Până în prezent, medicamentul pare să nu fi avut efecte secundare majore dar este prea devreme să spunem dacă a fost eficient. Echipa din Cardiff speră să atragă până la opt voluntari adulți care au avut diabet de mai mult de doi ani și care să participe la studiile clinice.
În ciuda tuturor lucrurilor obținute în îngrijirea diabetului, nu s-au înregistrat progrese în prevenirea sa. Mai multe celule beta care produc insulină sunt necesare pentru cei cu această formă de diabet și se estimează că 90% dintre pacienții cu diabet zaharat de tip 1 au mai puțin de 5% din celulele care produc insulină. - DR. MOHAMMAD ALHADJ ALI

Sursa
https://www.itv.com/.../world-first-trial-in-cardiff-for-new-.../

2015 ASOCIAȚIA „BIANDINI” VIAȚA CU INSULINĂ
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți